j

Dyno (testbank)

vermogen meten op de dyno (testbank)

Met onze eigen dyno meter (testbank) kunnen we uw voertuig nauwkeurig afstemmen voor maximale prestaties en efficiëntie. De voordelen van onze dyno zijn onder meer nauwkeurige metingen, optimale afstemming voor veiligheid en betrouwbaarheid, en een klantgerichte aanpak. Neem vandaag nog contact met ons op voor een upgrade van uw voertuig!

ROETFILTER/DPF

Het verwijderen of vervangen van roetfilter

Roetfilterproblemen kunnen een bron van frustratie zijn voor diesel autobezitters. Bij BP Chiptuning begrijpen we de uitdagingen die gepaard gaan met roetfilters en bieden we oplossingen die kunnen helpen. Als een toonaangevend bedrijf op het gebied van chiptuning, hebben we expertise in het aanpakken van roetfilterproblemen en het vinden van passende oplossingen voor onze klanten.

Een roetfilter, ook wel bekend als een dieselroetfilter (DPF), is een belangrijk onderdeel van het emissiecontrolesysteem van een dieselvoertuig. Het filtert schadelijke roetdeeltjes uit de uitlaatgassen om de milieueffecten te verminderen. Helaas kunnen roetfilters soms problemen veroorzaken, zoals verstoppingen door opgehoopte roetdeeltjes. Dit kan leiden tot verminderde prestaties, hoger brandstofverbruik en zelfs storingen in het motormanagementsysteem.

Bij BP Chiptuning raden we aan om, in sommige gevallen, de roetfilter te laten verwijderen of vervangen door een downpipe. Een downpipe is een uitlaatonderdeel dat direct na de turbo komt en zorgt voor een betere doorstroming van de uitlaatgassen. Door de roetfilter te verwijderen of te vervangen, kunnen we de beperkingen die het filter kan veroorzaken, wegnemen en de motorprestaties verbeteren.

Het is echter van cruciaal belang om te benadrukken dat het verwijderen of vervangen van de roetfilter aan bepaalde regelgeving kan zijn gebonden. Bij BP Chiptuning nemen we de wettelijke vereisten en milieunormen serieus.

Wanneer je overweegt om de roetfilter te laten verwijderen of vervangen, biedt BP Chiptuning betrouwbare expertise en professionele service. Neem contact met ons op en onze specialisten zullen jou graag adviseren over de beste oplossingen voor jouw specifieke situatie.

Katalysator/OPF

Het laten vervangen of verwijderen katalysator/OPF

Bij BP Chiptuning begrijpen we als geen ander de zorgen die kunnen ontstaan rondom katalysatorproblemen bij benzinevoertuigen. Als toonaangevend bedrijf in chiptuning zetten we onze uitgebreide expertise in om op maat gemaakte oplossingen te bieden voor katalysatoruitdagingen.

De katalysator, een essentieel onderdeel van het emissiecontrolesysteem van benzinevoertuigen, staat centraal in het verminderen van schadelijke emissies en het handhaven van milieuvoorschriften. Echter, kunnen katalysators soms problemen vertonen, zoals verstoppingen of inefficiënties, wat de algehele prestaties en emissiecontrole kan beïnvloeden.

Bij BP Chiptuning adviseren we gepersonaliseerde benaderingen, zoals het overwegen van vervanging door een efficiëntere downpipe in bepaalde gevallen. Deze strategie bevordert een betere doorstroming van uitlaatgassen, wat resulteert in verbeterde prestaties en efficiëntie.

Het is van groot belang te benadrukken dat elke aanpassing aan de katalysator moet voldoen aan specifieke regelgeving. Bij BP Chiptuning nemen we niet alleen uw prestatiebehoeften serieus, maar ook de wettelijke vereisten en milieuoverwegingen.

Overweegt u aanpassingen aan de katalysator? Vertrouw op BP Chiptuning voor betrouwbare expertise en professionele service. Neem contact met ons op, en onze specialisten staan klaar om u te adviseren over de beste oplossingen voor uw unieke situatie.

EGR Klep (Exhaust Gas Recirculation)

Het uitschakelen van EGR (Exhaust Gas Recirculation)

Het EGR-systeem (Exhaust Gas Recirculation) speelt een cruciale rol bij moderne voertuigen en hun uitstootbeheersing. Bij chiptuning is het belangrijk om de voordelen van het uitschakelen van het EGR-systeem te begrijpen. Bij BP Chiptuning leggen we je graag uit waarom.

Wat is het EGR-systeem en waarom zou je het uitschakelen? Het EGR-systeem recirculeert uitlaatgassen naar de verbrandingskamer om schadelijke stikstofoxiden te verminderen. Helaas kan dit na verloop van tijd problemen veroorzaken, zoals koolstofafzettingen, verminderde prestaties en een hoger brandstofverbruik.

Door het uitschakelen van het EGR-systeem kunnen we deze problemen aanpakken en de prestaties van je voertuig optimaliseren.

Hoewel mechanisch afsluiten van het EGR-systeem soms noodzakelijk is, kunnen we bij BP Chiptuning vaak volstaan met softwarematige aanpassingen. Door de motormanagementsoftware te herprogrammeren, kunnen we de werking van de EGR-klep verminderen of de frequentie van opening aanpassen. Zo behoud je de functionaliteit van het EGR-systeem zonder de nadelen.

Daarnaast willen we graag het dieselschandaal van VW aanstippen. Het VW-schandaal bracht problemen met het EGR-systeem aan het licht, vooral na de software-update om aan emissienormen te voldoen. Deze update resulteerde in verminderde prestaties, hogere uitstoot en hogere onderhoudskosten voor eigenaren.

Bij BP Chiptuning begrijpen we dat een goed functionerend EGR-systeem van essentieel belang is voor optimale prestaties en betrouwbaarheid.

Bij BP Chiptuning staan onze experts klaar om je voertuig te optimaliseren.

Neem vandaag nog contact met BP Chiptuning op voor een vrijblijvende consultatie en ontdek hoe we jouw voertuig kunnen optimaliseren door het EGR-systeem op maat aan te passen.

ADBLUE

Het uitschakelen van adblue

Het AdBlue-systeem is een belangrijk onderdeel van moderne dieselmotoren en wordt gebruikt om de uitstoot van stikstofoxiden te verminderen. Bij BP Chiptuning, begrijpen we de voordelen van het uitschakelen van het AdBlue-systeem.

Wat is het AdBlue-systeem en waarom zou je het willen uitschakelen? Het AdBlue-systeem injecteert een oplossing van ureum in het uitlaatsysteem, waardoor stikstofoxiden worden omgezet in onschadelijke stoffen. Hoewel dit systeem bijdraagt aan schonere emissies, kan het leiden tot potentiële problemen, zoals verstopping van de katalysator en hogere onderhoudskosten.

Bij BP Chiptuning bieden we op maat gemaakte software.

Het uitschakelen van het AdBlue-systeem kan resulteren in verschillende voordelen. Allereerst zal het verwijderen van het AdBlue-systeem potentiële storingen en reparatiekosten verminderen. Bovendien kan het leiden tot een verhoogde motorrespons, verbeterde trekkracht en zelfs brandstofbesparing. Bij BP Chiptuning zorgen we ervoor dat je voertuig optimaal presteert zonder het AdBlue-systeem.

Het uitschakelen van het AdBlue-systeem kan zowel mechanisch als softwarematig worden gedaan. Onze experts bij BP Chiptuning kunnen je adviseren over de beste methode voor jouw specifieke voertuig. In sommige gevallen kunnen we de software aanpassen, terwijl in andere gevallen het fysiek verwijderen van componenten nodig kan zijn.

Neem vandaag nog contact op met BP Chiptuning voor een vrijblijvende consultatie en ontdek hoe we het AdBlue-systeem van jouw voertuig op maat kunnen aanpassen voor optimale prestaties.

START & STOP

Start & stop uitschakelen

Bij BP Chiptuning begrijpen we de voordelen van het uitschakelen van het Start-Stop-systeem en bieden we op maat gemaakte oplossingen voor het optimaliseren van jouw voertuig.

Het Start-Stop-systeem, ook wel bekend als de "Auto Start-Stop" schakelt automatisch de motor van je voertuig uit wanneer je stilstaat, bijvoorbeeld bij verkeerslichten. Hoewel dit systeem is ontworpen om brandstof te besparen en de uitstoot te verminderen, kan het enkele nadelen met zich meebrengen.

Bij BP Chiptuning begrijpen we dat het Start-Stop-systeem niet voor iedereen ideaal is. Sommige bestuurders ervaren hinderlijke vertragingen bij het herstarten van de motor, terwijl anderen zich zorgen maken over de slijtage van de startmotor en de batterij. Daarom bieden we bij BP Chiptuning op maat gemaakte oplossingen om het Start-Stop-systeem naar jouw wensen aan te passen.

Door het Start-Stop-systeem uit te schakelen, kun je deze nadelen vermijden. Het uitschakelen van het Start-Stop-systeem zorgt ervoor dat de motor altijd draait, waardoor je onmiddellijk kunt accelereren zonder vertraging. Bovendien voorkomt het uitschakelen van het Start-Stop-systeem onnodige slijtage aan de startmotor en de batterij.

Bij BP Chiptuning beschikken we over de expertise en ervaring om het Start-Stop-systeem op de juiste manier uit te schakelen, zodat je kunt genieten van een soepelere rijervaring zonder ongewenste onderbrekingen.

Kies voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van BP Chiptuning. Neem vandaag nog contact op met BP Chiptuning voor een vrijblijvende consultatie.

Downpipe / Uitlaatklep / Uitlaat

Downpipe, uitlaatklep of uitlaatsysteem monteren

Bij BP Chiptuning begrijpen we het belang van het maximaliseren van de prestaties van je voertuig. Naast onze bekende chiptuningdiensten bieden we ook uitlaatsysteemaanpassingen aan, zoals het installeren van een downpipe en een uitlaatklep. In deze tekst zullen we je laten zien welke voordelen deze aanpassingen kunnen bieden. Lees verder en ontdek hoe BP Chiptuning je kan helpen om het meeste uit je auto te halen.

Optimaliseer de Luchtstroom met een Downpipe. Door je originele katalysator/roetfilter te vervangen door een downpipe van BP Chiptuning, kun je de luchtstroom vanuit de motor naar de uitlaat verbeteren. Dit resulteert in een efficiëntere verbranding en een hoger vermogen. Met een geoptimaliseerde luchtstroom kan je auto sneller accelereren en betere prestaties leveren, vooral bij hogere snelheden. De downpipe van is ontworpen om perfect te passen bij je specifieke voertuig en is gemaakt van hoogwaardige materialen om duurzaamheid te garanderen.

Volledige Controle met een Uitlaatklep Wil je de geluidsniveaus en prestaties van je uitlaatsysteem aanpassen? Overweeg dan het installeren van een uitlaatklep van BP Chiptuning. Met een uitlaatklep kun je de uitlaatgassen en het geluid dat je auto produceert reguleren. Door eenvoudigweg een knop om te zetten, kun je schakelen tussen een sportieve en luide uitlaatmodus en een rustigere en meer discrete modus. Dit geeft je de flexibiliteit om je rijervaring aan te passen aan je voorkeuren en de omgeving waarin je je bevindt. Bovendien kan het hebben van een uitlaatklep je helpen om de backpressure te verminderen en extra vermogen vrij te maken.

De Samenwerking tussen Uitlaatsysteemaanpassingen Door gebruik te maken van de expertise van BP Chiptuning op het gebied van chiptuning en het optimaliseren van de motorprestaties, in combinatie met onze uitlaatsysteemaanpassingen, kun je het volledige potentieel van je auto benutten. Onze technici begrijpen de complexiteit van het samenspel tussen het motormanagementsysteem en het uitlaatsysteem. Door deze componenten in harmonie te laten werken, kunnen we de prestaties van je auto naar een hoger niveau tillen. Of je nu op zoek bent naar meer vermogen, een sportiever geluid of beide, BP Chiptuning kan je helpen om je doelen te bereiken.

Conclusie: Als je op zoek bent naar manieren om je voertuig te verbeteren, overweeg dan om je uitlaatsysteem aan te passen met behulp van BP Chiptuning. Met onze performance downpipe en uitlaatklep kun je de luchtstroom optimaliseren, het vermogen vergroten en de geluidservaring aanpassen. Bij BP Chiptuning begrijpen we dat elke auto uniek is, daarom bieden we maatwerkoplossingen die perfect passen bij jouw specifieke voertuig. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe BP Chiptuning je kan helpen om het maximale uit je auto te halen!

De Kracht van Chiptuning: De Weg naar Optimaal Rijplezier

In een wereld waarin technologische vooruitgang steeds meer de boventoon voert, streven autoliefhebbers en eigenaren naar een ultieme rijervaring. Het is een zoektocht naar de perfecte balans tussen kracht, efficiëntie en betrouwbaarheid. Een van de meest fascinerende ontwikkelingen binnen de autowereld is chiptuning, een geavanceerde techniek die de prestaties van voertuigen naar ongekende hoogten kan tillen. Maar wat is chiptuning precies? Het is het proces waarbij de software van de motorcomputer, ook wel de ECU (Engine Control Unit) genoemd, wordt aangepast om de prestaties van de motor te optimaliseren. Deze aanpassingen kunnen verschillende aspecten van de motor beïnvloeden, waaronder het vermogen, het koppel, het brandstofverbruik en zelfs de emissieniveaus. Een van de belangrijkste voordelen van chiptuning is de mogelijkheid om beperkingen op te heffen die fabrikanten vaak inbouwen om aan strenge emissienormen te voldoen. Zo kan een roetfilter, dat oorspronkelijk is ontworpen om de uitstoot van roetdeeltjes te verminderen, worden uitgeschakeld. Hoewel dit onderwerp soms controversieel kan zijn vanwege milieuoverwegingen, biedt het de eigenaar van een auto wel de vrijheid om te bepalen hoe zijn of haar voertuig presteert. Daarnaast kunnen ook andere beperkingen, zoals de EGR (Exhaust Gas Recirculation) en het Adblue-systeem, worden aangepast of uitgeschakeld. De EGR regelt de hoeveelheid uitlaatgassen die terug de motor in worden geleid om de verbrandingstemperatuur te verlagen en de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) te verminderen. Het Adblue-systeem maakt gebruik van een speciale vloeistof om de uitstoot van schadelijke stoffen zoals stikstofoxiden te verminderen. Hoewel deze systemen oorspronkelijk bedoeld zijn om de milieuprestaties van een auto te verbeteren, kunnen ze in sommige gevallen ook nadelen met zich meebrengen, zoals vermogensverlies of vroegtijdige slijtage van onderdelen. Ten slotte is een ander voordeel van chiptuning het vermogen om foutmeldingen weg te nemen die vaak optreden bij het gebruik van aftermarket-onderdelen of bij het uitvoeren van aanpassingen aan het voertuig. Deze foutcodes kunnen ervoor zorgen dat het voertuig in de noodloopmodus schakelt, waardoor de prestaties drastisch verminderen. Met chiptuning kunnen deze problemen worden verholpen, waardoor de eigenaar zonder beperkingen kan genieten van het rijplezier dat zijn of haar auto te bieden heeft. Kortom, chiptuning is een technologie die autoliefhebbers de mogelijkheid biedt om het maximale potentieel uit hun voertuigen te halen. Het geeft eigenaren de vrijheid om beperkingen zoals roetfilters, EGR-systemen, Adblue-systemen en foutcodes weg te nemen, terwijl ze tegelijkertijd kunnen genieten van betere prestaties en een ongeëvenaarde rijervaring. De weg naar optimaal rijplezier begint met chiptuning.

Bij BP Chiptuning staat het verlangen van autoliefhebbers om hun voertuigen naar hun eigen smaak te tunen centraal. We begrijpen dat rijden niet alleen een noodzaak is, maar ook een passie. Daarom bieden we een scala aan tuningopties die voldoen aan de specifieke wensen en behoeften van onze klanten.

Onze stage 1 DynamicDrive-tuning is ontworpen om het vermogen en koppel van uw motor te optimaliseren, terwijl het brandstofverbruik en de responsiviteit van het voertuig verbeterd worden. Met deze tuning krijgt uw auto net dat beetje extra pit dat uw rijervaring naar nieuwe hoogten tilt.

Voor degenen die op zoek zijn naar ultieme prestaties, bieden we onze stage 2 MaxVelocity-tuning aan. Deze tuning maximaliseert het vermogen en koppel van uw motor, waardoor u een indrukwekkende boost krijgt. Of het nu gaat om snellere acceleraties of een hogere topsnelheid, met de MaxVelocity-tuning bent u verzekerd van een opwindende rit.

Voor degenen die op zoek zijn naar een unieke en op maat gemaakte tuningervaring, hebben we onze stage 3 CustomExtreme-tuning. Met deze tuning kunnen we uw voertuig volledig aanpassen aan uw specifieke voorkeuren. Of u nu de nadruk wilt leggen op vermogen, koppel, brandstofefficiëntie of een combinatie van deze factoren, onze CustomExtreme-tuning zorgt ervoor dat uw voertuig perfect aansluit bij uw rijstijl en wensen.

Maar we gaan nog een stap verder. Voor degenen die ook willen genieten van het opvallende geluid van hun voertuig, bieden we onze Pops and Bangs Burbles Crackles SoundLab-optie. Deze tuning voegt spectaculaire uitlaatgeluiden toe, zoals knallen, brabbelen en knetteren, waardoor uw auto niet alleen krachtig aanvoelt, maar ook een onmiskenbaar geluid heeft dat de aandacht trekt.

En laten we de automaattuning niet vergeten. Met onze ShiftLab-optie kunnen we de schakelmomenten en respons van uw automatische transmissie optimaliseren. Dit resulteert in soepelere en snellere schakelingen, waardoor uw auto nog beter reageert op uw commando’s.

Bij BP Chiptuning begrijpen we dat elk voertuig en elke eigenaar uniek is. Daarom streven we ernaar om tuningoplossingen aan te bieden die voldoen aan uw persoonlijke voorkeuren en behoeften. Of u nu op zoek bent naar meer vermogen, betere respons, opvallende geluiden of een verbeterde automatische transmissie, wij staan klaar om u te helpen uw rijervaring te verheffen naar een geheel nieuw niveau. Met BP Chiptuning bent u verzekerd van tuningservices die perfect passen bij uw passie voor rijden.

Chiptuning op maat

5 Jaar garantie op de software

j

BP Chiptuning

Onze garanties

Kwaliteitsgarantie van BP Chiptuning

Bij BP Chiptuning streven we naar perfectie in elke dienst die we aanbieden. We garanderen dat al onze chiptuning diensten van de hoogste kwaliteit zijn. Onze deskundige technici gebruiken geavanceerde technologie en software om ervoor te zorgen dat jouw voertuig presteert op zijn best. We zijn zo zeker van de kwaliteit van ons werk dat als je niet volledig tevreden bent met de chiptuning, we alles in het werk zullen stellen om het probleem op te lossen.

Veiligheidsgarantie

Bij BP Chiptuning nemen we de veiligheid van jouw voertuig zeer serieus. We garanderen dat de prestatieverbeteringen die we doorvoeren altijd binnen de veilige tolerantie van jouw motor vallen. Onze professionals zijn uitgebreid getraind om ervoor te zorgen dat de tuning niet alleen de prestaties van jouw voertuig verbetert, maar ook de veiligheid en levensduur van de motor niet in gevaar brengt.

Garantie op Klanttevredenheid

Jouw tevredenheid is onze hoogste prioriteit bij BP Chiptuning. Daarom garanderen we dat je een uitstekende klantenservice zal ervaren tijdens het hele chiptuning proces. We bieden een duidelijke, eerlijke prijsstelling en transparante communicatie van start tot finish. Bovendien, als je na de chiptuning vragen of zorgen hebt, staat ons team klaar om je te helpen. We stoppen niet voordat je 100% tevreden bent.

Vraag nu een gratis offerte aan!

  Selecteer gewenste Chiptuning: Vermogensmeting: Gewenste ShiftLab afstelling: Gewenste SoundLab afstelling: Gewenste upgrades Kenteken opzoeken(Enkel NL)

  Merk

  Model

  Brandstof

  Cilinder Inhoud

  Vermogen
  BP Chiptuning streeft er naar om uw bericht binnen 1 werkdag te beantwoorden.